11 grunde til at du skal lære HTML

Teknisk set er HTML et programmeringssprog. HTML står for Hypertext Markup Language. Om HTML er et rigtigt programmeringssprog er i sagen et spørgsmål om semantic, men ikke voldsomt vigtigt. Hvad der er vigtigt, er dog hvorfor du skal lære HTML. Der er mange grunde til, at HTML er godt sprog at have i dit repertoire, om du vil være programmør eller ej. Her er 11 grunde til, at du skal lære HTML.

1. HTML er det primære sprog til webdesign

HTML er det sprog internettet er bygget på. Det er det eneste sprog som en browser forstår. Ved at lære HTML lære du også dig selv at forstå hvordan nettet virker. Hjemmesider du besøger er alle bygget på HTML og du vil hurtigt få en forståelse af, hvordan de er opbygget, så snart du bare får lidt HTML under huden.

2. Du forstår hjemmesider bedre, hvis du lære HTML

Det kan være rart at forstå hvordan informationen på en hjemmeside er struktureret, når du søger på nettet. Ved at lære HTML, vil du give dig selv mulighed for at forstå, hvordan de forskellige dele af en hjemmeside fungerer og kommunikere med hinanden. Det vil gøre dit online liv, til en helt ny oplevelse.

3. Det er nemt at forstå og implementere

Der findes mange forskellige programmeringssprog derude. De variere i sværhedsgrad at lære. Mange vil sige at HTML er en af de nemmere sprog at lære og implementere. Men fordi det er nemt betyder ikke, at det er mindre brugbart. Med HTML kan du hurtigt lære at sætte flotte og let forståelige hjemmesider op, lige så vel, eller endnu bedre end med andre programmeringssprog.

4. Du kan starte en karriere indenfor web design

Eftersom HTML er det der driver hjemmesider, er det også oplagt, at du kan forfølge en karriere indenfor web design, hvis du bliver god til HTML. Her vil CSS også blive en vigtig del du skal lære, da du laver designdelen på hjemmesiden med det.

5. Det er nemmere at forstå andre programmeringssprog, efter at have lært HTML

Efter du lære syntaxen i HTML programmering, vil andre sprog komme nemmere til dig. Syntaxen vil være anderledes, men måden du programmere på, er essentielt den samme.

6. Lav dine egne hjemmesider

Det kan også være du bare vil kunne lave din egen hjemmeside, der kan vise noget om dig selv. Her kan en idé for eksempel være et flot CV eller en virtuel ansøgning. Med HTML og CSS kan du sætte CV op på en måde du ikke har prøvet før.

7. HTML kan hjælpe dig i alle slags job

Selv hvis du ikke leder efter en karriere indenfor web design kan HTML hjælpe dig. Enhver virksomhed vil sætte pris på en medarbejder der har fundamentale evner indenfor programming. For slet ikke at tale om, at det tekniske team vil elske dig for det.

8. Forstærk din professionelle profil

Hvis du skal ud og søge nyt job, er det også en stærk egenskab at have på sit CV, fordi der ikke findes mange virksomheder, der ikke gør brug af nogen form for programmering i dag. Eller i så fald de ikke gør, så kan du jo hjælpe dem.

9. Teknologi får en stadigt større rolle i alle virksomheder

Mange virksomheder rykker deres forretninger online, og det er en trend som ikke stopper foreløbig. Det betyder også, at der ofte vil ske små fejl på hjemmesider eller andre online tools der bruges. At have en medarbejder der forstår hvor problemet er, uden at skulle kalde på hjælp, det er guld værd.

10. Universelle programmeringssprog, der aldrig går af mode

Mens mange programmeringssprog kommer og går, så er HTML og CSS universelle sprog, der aldrig går af mode. Det er derfor et godt sted at starte. Du kan derfra altid bygge på, hvis du får smag for det.  

11.  Du lære problemløsning

Programmering er i det store hele problemløsning. Du tager et problem af gangen, og til sidst har du været igennem det hele. Problemløsnings-egenskaber er altid velkomne i virksomheder, for ikke at snakke om, at det også er egenskaber vi bruger meget i hverdagen privat.

Vil du prøve det af?

Hvis du synes det lyder spændende, så kan du skrive dig op til Code Institutes 5 day coding challenge nedenfor. Den vil på 5 dage tage dig igennem de fundamentale egenskaber i både HTML og CSS. Efter de 5 dage, vil du have lavet din første hjemmeside.

Frontend coders versus backend - What's the difference?

Coders of all levels will constantly hear about frontend and backend coding. What exactly is the difference between the two – and which is better? The short answer; neither is better. Frontend code is the part of an application or website that’s viewable by the user – the nice, colourful bit that the user will […]

7 Top CV Tips To Get Your Dream Job

4-Minute Read

Access Emerging Talent Through Employer Services

Code Institute has just launched an Employer Services department, headed by Jane Gormley. Jane will work with corporates and recruiters to place our graduates in software development, coding and other technical roles. It’s a global employer services’ programme, matching graduates from EMEA, North America and Asia with organisations recruiting across a range of technical roles. […]