5 gode råd til programmering for begyndere

At lære programmering kan være hårdt. Der kan være mange grunde til, at du har sat dig for, at prøve programmering af. Du har måske i tankerne at lave en app, du har en forretningsidé, vil gerne videreudvikle dig eller tænker på at skifte karriere. Grundene til at lære programmering kan være mange, og mulighederne er lige så mange. Det kan være svært at hitte hoved og hale i, hvor man skal starte og hvad man skal lære. Inden for programmering er det altid learning by doing, der er den bedste fremgangsmåde. Dog skader det ikke at have et par gode fif med på vejen, når du starter på programmering for begyndere. Nedenfor er et par fif du kan skrive dig bag øret, inden du begiver dig ud på din rejse:

#1 Find ud af hvad du vil bruge det til 

#2 Programmering for begyndere er kun starten  

#3 Hold læringen ved lige 

#4 Vær ikke bange for at spørge om hjælp 

#5 Det er okay at lave fejl

1. Find ud af hvad du vil bruge det til

Der findes mange forskellige programmeringssprog derude, og de har alle sammen deres styrker og svagheder. HTML, CSS og JavaScript er af mange set som de gængse front-end sprog. Så hvis du tænker at udvikle hjemmesider og web development generelt, er det et godt sted at starte. Hvis du er mere til de bagvedliggende funktionaliteter, også kendt som backend programmering, begynder der at åbne sig en verden af mange forskellige sprog. Her er det vigtigt, at du sætter dig ind i hvilke fordele og ulemper, der er ved de forskellige sprog. Ifølge Stackoverflow er en af de mest populære back-end programmeringssprog Python i øjeblikket. Python er meget fleksibelt og kan bruges til mange forskellige opgaver. Det kan dog være, at der er sprog der tiltaler dig mere derude. Så lav din research, og gør dig klart hvad du gerne vil opnå.

2. Programmering for begyndere er kun starten 

Den teknologiske udvikling er konstant og med den også de programmeringssprog, der hører til. Derfor skal du også konstant udvikle dig. Det er fint at sætte sig et mål om, hvad man gerne vil opnå, men programmering er en livslang uddannelse. Det er vigtigt, at du holder dig opdateret på, hvad der er populært på ethvert givent tidspunkt. Dog falder alle sprog ind i forskellige kategorier. Som beskrevet tidligere falder nogle sprog ind under frontend programmering og andre inde under backend programmering. Du kan derfor skelne mellem hvilke sprog, der er vigtige for dig, inden for det område, som du gerne vil gøre dig gældende.

3. Hold læringen ved lige

En af de store faldgruber for nye programmører er irregulær læring. Den nye programmør vil måske bruge 2 dage på at lære programmering, for derefter at tage 2 dages pause. Det er ikke en god metode. Det er vigtig at være konsistent i læringen af programmering. Arbejd på din programmering hver dag, og du vil se, at evnerne kommer til dig meget hurtigere. Hvis du derimod overlader pause i din læring, vil du opdage, at du mange gange skal lære de samme ting flere gange.

4. Vær ikke bange for at spørge om hjælp

Du vil ofte møde problemer i programmering, som du ikke lige kan løse fra hånden. Det er helt normalt. Her er det vigtigt, at du ikke er bange for at spørge om hjælp. Google er din ven i denne henseende. Der vil stort set altid være andre, der har haft samme problemstilling som dig selv. Hvis Google ikke kan give dig svaret, er der helt sikkert nogen derude, der kan hjælpe dig. Programmerings communitiet er stort, og håbefulde programmører hjælper ofte hinanden på kryds og tværs.

5. Det er okay at lave fejl

Fejl er en central del af programmering. Det er vigtigt, at du allerede gør dig klart nu, at lige meget hvad du programmerer, så vil du opleve at fejl opstår på daglig basis. Programmering er i essensen problemløsning. Det betyder, at du vil bruge størstedelen af tiden på at finde ud af hvor fejlene er, og udbrede dem. Hvis du er god til det, vil du nå langt med programmering.

Vil du prøve det af?

Hvis du synes det lyder spændende, så kan du skrive dig op til Code Institutes 5 day coding challenge nedenfor. Den vil på 5 dage tage dig igennem de fundamentale egenskaber i både HTML og CSS. Efter de 5 dage, vil du have lavet din første hjemmeside.

11 reasons why you should learn HTML

Technically HTML is a programming language. HTML stands for Hypertext Markup Language. If HTML is a real programming language or not is not of huge importance. What is important is why you should learn HTML. There are many reasons why HTML is a good language to have in your repertoire, whether you want to be […]

Swedish ICT salaries rank high

Earning above the average Swedish income is a nice touch for software developers based in cities like Stockholm, Gothenburg, Malmö, or even Uppsala. Swedish ICT salaries rank high, but it’s not just the city dwellers that benefit. As we’ll explain in our upcoming Swedish open evening, coding is a skill that allows many to work […]

Do I Need a Degree To Become a Coder?

It’s one thing to know the theory, speak the language, understand the terminology, but when it comes down to it, there’s an awful lot of college educated coders out there who can’t actually… code.With so many well paid jobs available in web development, many people are starting to ask themselves – do I need a degree […]