3 grunde til at du skal lære Python i 2021

Python er ifølge den nyeste rapport fra Stack Overflow det sprog som udviklere helst vil lære, hvis de ikke kan det i forvejen. Det er også det sprog der bliver søgt flestvejledninger til på Google. Siden 2016 har Python været det mest populære programmeringssprog på universiteter og højskoler i verden. Popularitet er en ting, men det vigtigste spørgsmål for dig er selvfølgelig, hvorfor skal du lære Python? Nedenfor vil jeg give dig 3 grunde til, hvorfor Python skal være en del af dit programmerings-repertoire.

Lær Python – Det er populært blandt virksomheder

Mange af de største virksomheder i Norden har taget Python ombord. Navne som Spotify, Lego og Mærsk skiller sig ud. En af grundene til, at mange virksomheder bruger Python er, at det nemt arbejder sammen med andre programmeringssprog. Virksomheder bruger mere end ét programmeringssprog. Det er vigtigt, at de involverede sprog kan arbejde sammen, for ikke at skabe kompatibilitetsproblemer.

Alsidighed

Alsidigheden kommer af flere forskellige årsager. Til at starte med, er syntaxen i Python nem at forstå og meget intuitiv at bruge. At programmere i Python er meget ligesom at skrive engelske sætninger. De kommandoer der bruges er meget ligetil og man får hurtig en god forståelse for hvordan lagene i sproget fungerer. Når du starter ud med at lære programmering er det rart at starte med et sprog der ikke forvirrer dig i syntaxen. Der er nok i at forstå, hvordan du konverterer din kode til indhold, uden at skulle tænke over fremstillingen. Som programmør vil du altid have brug for hjælp til visse løsninger, fordi det ikke er muligt at huske alt. Derfor er det vigtigt, at det programmeringssprog du lærer har et stort fællesskab af programmører, der kan hjælpe hvis problemer opstår.

Stærkt fællesskab

Både for erfarne programmører og nybegyndere er et stort community af villige programmører vigtigt. Som nybegynder vil der være mange tidspunkter, hvor du har brug for at finde løsninger online. Her er der oftere større success, jo flere aktive brugere, der er i miljøet. Python er kendt for at have en meget aktiv brugerskare. Det er et open source programmeringssprog, hvilket betyder, at alle kan udvikle videre på det, og udviklingen sker via fællesskabet. Derfor er der meget hjælp derude til nye programmører, såvel som garvede programmører.

Fremtiden

3 af de store områder indenfor programmering i fremtiden bliver maskinlæring, kunstig intelligens samt cloud lagring. Python bliver brugt til alle 3 ting, grundet kompatibiliteten med andre sprog og den lette anvendelighed. Derfor er der flere virksomheder der ekspanderer ind i disse 3 områder, som gør brug af Python og udvider deres arbejdskraft i det felt. Python er derfor en god tilføjelse i forhold til dine fremtidige karrieremuligheder.

Hvordan kommer jeg igang med at lære programmering?

Der er flere måder at starte på.  Du blandt andet kan finde den fundamentale viden til Python på nettet uden omkostninger. Hvor Python har sine styrker, har det også sine begrænsninger. Her er det en god idé at lære andre programmeringssprog i relation til Python, så du er godt stillet til flere forskellige programmeringsopgaver. Hvis du tænker på et karriereskift, kan det være en fornuftigt at tage en programmerings-bootcamp. Den kan hjælpe dig med at forstå sammenhængen mellem flere forskellige dele af programmering.

Code Institute har en bred læringsflade

Hos Code Institute er vi store fans af Python og vores studerende lærer de sprog, der er i efterspørgsel. Vi giver en grundig uddannelse i full-stack programmering og lærer dig de fundamentale egenskaber. Dette gør dig klar til at komme ud på markedet, og hjælpe danske virksomheder med de udfordringer, som de har.  

Prøv det af, før du tager en beslutning

Det er vigtigt, at du prøver om programmering er noget for dig, før du begiver dig ud i det. Vi tilbyder derfor en gratis programmerings-udfordring, der løber over 5 dage. Udfordringen giver dig indblik i hvordan HTML og CSS programmering fungerer, og vil give dig en idé, om programmering er noget for dig. Skriv dig op nedenfor, og begynd så hurtigt som muligt.

What Coding Languages Should You Learn?

What Coding Languages Should You Learn? If you’re new to coding, the many different coding languages can be confusing. What does each language do? What languages are the most useful? What languages are in demand? The infographic below shows what each major language does, as well as a brief history and some salary figures. *DISCLAIMER* […]

Everything You Need to Know About Python

If you’re interested in coding then learning Python is a great place to get started; it was designed with simplicity in mind. This language was invented by Dutch programmer Guido Van Rossum, and it was first released in 1991. It’s still one of the most popular coding languages with developers and more importantly, with leading […]

Wanted - three million cybersecurity professionals

2-Minute Read.