3 grunde til at du skal lære Python i 2021

Python er ifølge den nyeste rapport fra Stack Overflow det sprog som udviklere helst vil lære, hvis de ikke kan det i forvejen. Det er også det sprog der bliver søgt flestvejledninger til på Google. Siden 2016 har Python været det mest populære programmeringssprog på universiteter og højskoler i verden. Popularitet er en ting, men det vigtigste spørgsmål for dig er selvfølgelig, hvorfor skal du lære Python? Nedenfor vil jeg give dig 3 grunde til, hvorfor Python skal være en del af dit programmerings-repertoire.

Lær Python – Det er populært blandt virksomheder

Mange af de største virksomheder i Norden har taget Python ombord. Navne som Spotify, Lego og Mærsk skiller sig ud. En af grundene til, at mange virksomheder bruger Python er, at det nemt arbejder sammen med andre programmeringssprog. Virksomheder bruger mere end ét programmeringssprog. Det er vigtigt, at de involverede sprog kan arbejde sammen, for ikke at skabe kompatibilitetsproblemer.

Alsidighed

Alsidigheden kommer af flere forskellige årsager. Til at starte med, er syntaxen i Python nem at forstå og meget intuitiv at bruge. At programmere i Python er meget ligesom at skrive engelske sætninger. De kommandoer der bruges er meget ligetil og man får hurtig en god forståelse for hvordan lagene i sproget fungerer. Når du starter ud med at lære programmering er det rart at starte med et sprog der ikke forvirrer dig i syntaxen. Der er nok i at forstå, hvordan du konverterer din kode til indhold, uden at skulle tænke over fremstillingen. Som programmør vil du altid have brug for hjælp til visse løsninger, fordi det ikke er muligt at huske alt. Derfor er det vigtigt, at det programmeringssprog du lærer har et stort fællesskab af programmører, der kan hjælpe hvis problemer opstår.

Stærkt fællesskab

Både for erfarne programmører og nybegyndere er et stort community af villige programmører vigtigt. Som nybegynder vil der være mange tidspunkter, hvor du har brug for at finde løsninger online. Her er der oftere større success, jo flere aktive brugere, der er i miljøet. Python er kendt for at have en meget aktiv brugerskare. Det er et open source programmeringssprog, hvilket betyder, at alle kan udvikle videre på det, og udviklingen sker via fællesskabet. Derfor er der meget hjælp derude til nye programmører, såvel som garvede programmører.

Fremtiden

3 af de store områder indenfor programmering i fremtiden bliver maskinlæring, kunstig intelligens samt cloud lagring. Python bliver brugt til alle 3 ting, grundet kompatibiliteten med andre sprog og den lette anvendelighed. Derfor er der flere virksomheder der ekspanderer ind i disse 3 områder, som gør brug af Python og udvider deres arbejdskraft i det felt. Python er derfor en god tilføjelse i forhold til dine fremtidige karrieremuligheder.

Hvordan kommer jeg igang med at lære programmering?

Der er flere måder at starte på.  Du blandt andet kan finde den fundamentale viden til Python på nettet uden omkostninger. Hvor Python har sine styrker, har det også sine begrænsninger. Her er det en god idé at lære andre programmeringssprog i relation til Python, så du er godt stillet til flere forskellige programmeringsopgaver. Hvis du tænker på et karriereskift, kan det være en fornuftigt at tage en programmerings-bootcamp. Den kan hjælpe dig med at forstå sammenhængen mellem flere forskellige dele af programmering.

Code Institute har en bred læringsflade

Hos Code Institute er vi store fans af Python og vores studerende lærer de sprog, der er i efterspørgsel. Vi giver en grundig uddannelse i full-stack programmering og lærer dig de fundamentale egenskaber. Dette gør dig klar til at komme ud på markedet, og hjælpe danske virksomheder med de udfordringer, som de har.  

Prøv det af, før du tager en beslutning

Det er vigtigt, at du prøver om programmering er noget for dig, før du begiver dig ud i det. Vi tilbyder derfor en gratis programmerings-udfordring, der løber over 5 dage. Udfordringen giver dig indblik i hvordan HTML og CSS programmering fungerer, og vil give dig en idé, om programmering er noget for dig. Skriv dig op nedenfor, og begynd så hurtigt som muligt.

Average German ICT salaries

As a result of the global ICT skills gap, tech workers are benefitting from a sizeable increase in salaries. Worldwide, software developers and other ICT workers are showing up in statistics as being among the top average earners. Germany is showing the same results. With average German ICT salaries coming in at more than €59,000 […]

Remote Work in Sweden

COVID-19 has had a continued impact on workplaces worldwide. Even in Sweden, where the lockdown isn’t in force, there has been an impact on the jobs market. The ability of a company to “allow” for remote working is no longer a “nice to have”. It is a necessity for all companies to be prepared for […]

Code Institute spreading its message to North America and Beyond (SBP Article)

The Code Institute is making inroads in the North American market, where it has signed up third-level partners in Canada and the US. The Dublin company has partnered with private colleges Lynn University in Florida Circleville, Ohio Christian University and Canadian Business College in Toronto ahead of plans for further expansion in the US and […]