De mest populære programmeringssprog i Danmark

Programmering har gennem en længere tid været et kritisk område på det danske arbejdsmarked. Der mangler IT personale med kyndige evner indenfor programmering, software udvikling, samt general IT teknik. Men programmering dækker over et vidt spænd. Hvis du overvejer at gå den karrierevej, eller synes det lyder spændende, kan det derfor være svært at overskue, hvor du skal starte. Derfor synes vi det kunne være interessant at se på, hvilke der er de mest populære programmeringssprog i Danmark, og hvorfor du skal lære dem.

IT scenen i Danmark

I Danmark har virksomhederne store problemer, når det kommer til den teknologiske udvikling. Teknologi er så vigtigt i virksomhederne, at mange virksomheders vækst hæmmes af, at de ikke kan finde de rigtige IT evner. En rapport blandt IT branchens virksomheder viser, at 70% af virksomhederne ser mangel på kompetencer, som den største barriere for vækst. Samtidig viser en rapport fra Erhvervsministeriet at 90% af alle IT virksomheder må begrænse produktionen på grund af mangel på IT personale. Det er dog ikke interessen for IT fagene, der er problematisk. På ITU var der i år 637 ansøgere til softwareudviklings-uddannelsen, men kun 222 optagene. Denne trend gør sig gældende på tværs af alle IT uddannelser i Danmark.

Hvad er de mest populære programmeringssprog i Danmark?

Men hvad er det så IT virksomhederne er interesseret i? Her svarer flere virksomheder, at det hovedsageligt er evner indenfor programmering, som der er stor mangel på. Men indenfor programmering findes der mange forskellige programmeringssprog at give sig i kast med. Hos IT-jobbanken lavede de i 2019 en analyse over netop, hvilke programmeringssprog der var mest populære i Danmark. Her viser det sig, at SQL, C#, JavaScript, Java og Python udgør top 5. Hvor de 5 sprog er meget forskellige, er det et godt udgangspunkt, at se på hvor efterspørgslen ligger.

Hvorfor skal du lære det?

Hvad kan du så bruge den her viden til? Programmering kan stort set bruges i alle virksomheder. Om du tænker på en karriere som Softwareudvikler eller bare vil være parat til den teknologiske omstilling, er det en god idé at se på, hvordan du kan bruge programmering. Her findes der flere muligheder derude, hvor der er gratis introduktionskurser hos flere udbydere. Disse kan hjælpe dig med at pejle ind på, hvor du skal ligge dit fokus.

Vil du prøve det af?

Hvis du synes det lyder spændende, så kan du skrive dig op til Code Institutes 5 day coding challenge, ved at trykke på linket ude i siden. Den vil på 5 dage tage dig igennem de fundamentale egenskaber i både HTML, CSS og JavaScript. Efter de 5 dage, vil du have lavet din første hjemmeside.

Overcome the Challenges of Changing Your Career

Changing Your Career Did you promise yourself that 2019 would be the year that you changed your career? Making the decision to move into a new industry is scary; you’ll be moving out of your comfort zone and challenging yourself in a completely new way. But what if it’s the right decision for you and […]

Hvorfor skal du blive programmør i Danmark?

Det korte svar på det spørgsmål er, at der er hårdt brug for programmører og softwareudviklere i Danmark. Uddannelsesinstitutionerne kan ikke følge med. Hvis vi dykker lidt ned i tallene blev der sidste år optaget 222 elever på softwareudvikler uddannelsen på ITU ud af 637 ansøgere. Dette billede gjorde sig gældende på tværs af alle […]

Everything You Need to Know About Python

If you’re interested in coding then learning Python is a great place to get started; it was designed with simplicity in mind. This language was invented by Dutch programmer Guido Van Rossum, and it was first released in 1991. It’s still one of the most popular coding languages with developers and more importantly, with leading […]