En guide til karriereskift i en hektisk hverdag

Det kan være en hektisk tid, hvis man tænker på at skifte job. Kan man være sikker på at få et nyt job? Og er man sikker på, at man vil have job indenfor samme felt? Der er mange tanker, som man skal igennem, samtidig med, at livet kører videre. Der kan være mange grunde til, at du tænker på et karriereskift. Det kan være dine karrieremål har ændret sig, eller du er måske ikke tilfreds på dit nuværende job. Måske er det mere banale grunde, som mere fleksible timer eller højere løn. Ligegyldigt hvad grunden er, er det godt at have gjort sig nogle tanker om situationen, inden man begiver sig ud i at skifte karriere. Nedenfor kommer der 4 råd, som du kan tage med på vejen, når du står ved denne skillevej i dit liv.

1. Evaluer tilfredsheden med dit nuværende arbejde

En vigtig faktor, når du tænker på et karriereskift, er, at tænke over din nuværende job tilfredshed. Det er vigtigt, at du sætter dig ned og tænker over de negative og positive sider af dit nuværende job. Måske finder du ud af, at det ikke er selve jobbet du er utilfred med, men måden du bliver ledet på. Alternativt finder du ud af, at din nuværende karriere ikke er den rette for dig, og du skal kigge andet sted efter en ny karrierevej. Mange tanker kan komme frem i lyset, når du sætter dig ned og rent faktisk tænker over situationen.

2. Overvej et karriereskift

Så hvis din tankestrøm leder dig til den konklusion, at du skal overveje et karriereskift, er der flere ting du skal tage stilling til. Hvad kan du godt lide at arbejde med? Hvilke områder er der i øjeblikket brug for arbejdskraft i? Der er mange ting, der kan have en effekt på det karriereskift, som du er ved at lave. Hvis du har svært ved at få hoved og hale i disse tanker selv, kan det være en idé og tage fat i en karriererådgiver. De kan hjælpe dig med at strukturere dine tanker.

3. Overvej et job i samme industri

Du behøver ikke altid kigge langt væk, for at finde en ny retning for dit arbejdsliv. Et karriereskift til en ny branche eller virksomhed kan være det rigtige for dig. Men måske er en alternativ karrierevej i samme firma også en mulighed. Måske arbejder du for et stort firma, der har mange afdelinger. Det kan være, at de har roller, som er mere appellerende for dig. I dette tilfælde kan det være en mulighed at efteruddanne dig. Måske kan firmaet lide din profil, og er villige til at betale for din videre udvikling. Dette er alle ting, som skal tages med i overvejelserne, når du tænker over et karriereskift

4. Opkvalificer dig

Der er flere måder, du kan gøre dig klar til en ny karriere på. En måde er at opkvalificere dig selv gennem kurser. Hvis du er en del af en fagforening, har du højst sandsynligt adgang til 2 ugers betalt uddannelse om året. Denne uddannelse kan bruges til at udvikle dig selv i et nyt felt, og dermed gøre dig klar til en ny karriere. Hvis det ikke er nok, findes også både universiteter, handelsskoler og private kursusudbydere, der kan hjælpe dig. Hos de private kursusudbydere, skal du ofte betale for kurset selv. Men det kan være en investering, der kommer tilbage i den anden ende, hvis det hjælper dig med at lande et nyt job.

Lær programmering hos Code Institute

Hos Code Institute er vi meget praksisorienteret, da vi gerne vil give vores studerende, de evner industrien har brug for lige nu. Det gør også vores studerende klar til en fremtid, hvor vi i samfundet har brug for lige netop de evner, for at udvikle os teknologisk. Kurserne er bygget op for at tage dig fra nybegynder til junior programmør, indenfor en tidsperiode af 4 til 12 måneder.

Vil du prøve det af?

Hvis du synes det lyder spændende, så kan du skrive dig op til Code Institutes 5 day coding challenge nedenfor. Den vil på 5 dage tage dig igennem de fundamentale egenskaber i både HTML og CSS. Efter de 5 dage, vil du have lavet din første hjemmeside.

Investing in Education - why it’s never a waste

A false economy, essentially, is making short-term savings that will cost you more money in the long run. When you first look into false economies and learn how to spot examples, it’s like looking at the world through x-ray glasses. You’ll see it everywhere: buying cheap batteries instead of rechargeable ones, paying for multiple car […]

How Do We Fix the Coding Skills Shortage?

 Since the 1980’s the ICT sector has been a strategically important sector to Ireland, both in terms of the numbers of high skilled professionals employed and its significant contribution to export performance.  According to the Irish Government’s ICT Plan, 2014 – 2018, this sector accounts for €70 billion per annum to the economy.  Furthermore, ICT […]

Come Back Stronger

These are difficult times for businesses, the challenges we face are changing day-by-day. We have to believe in our ability to prevail and come out the other side of this. Some will be weakened, most will be changed but some will come back stronger. So, how can your business navigate this uncharted territory and what […]