Hvad er HTML og hvad kan det bruges til?

Hvis du gerne vil blive familiær med web programmering, så er HTML et godt startpunkt. Alle hjemmesider er mere eller mindre skrevet med HTML. Faktisk er 92,3% af alle hjemmesider skrevet med HTML. Det gør det til et godt startpunkt for begyndere, der gerne vil ind i den store verden af programmering. Så hvis du leder efter et sted at starte din webudviklings-rejse, eller bare gerne vil vide hvad HTML er, så er dette et godt sted at starte.

Hvad er HTML for et sprog?

I korte træk repræsentere HTML det simple markup sprog, som bruges til at lave hjemmesider online. HTML står for Hyper Text Markup Language. Det bruges til at repræsentere strukturen og layout på hver individuel hjemmeside. Det er et værktøj til at gøre dine kreationer synlige. HTML består af en masse forskellige elementer. Disse elementer er systematisk delt op i “tags”. “Tags” har forskellige funktionaliteter, og de bruges til at definere ting, så som: overskrifter, paragraffer, tabeller og andet. Disse elementer vil ikke blive diskuteret direkte i denne artikel. De er grundstenen af webudvikling, og det første du vil støder på, når du begiver dig ud på din rejse. 

Hvor bliver HTML brugt?

HTML bliver brugt til mange ting. Som nævnt tidligere bliver HTML brugt til næsten alle hjemmesider. Den hjemmeside som du læser lige nu, har også dele af HTML. Derudover har HTML gjort det muligt at navigere mellem forskellige hjemmesider. Dette er gjort muligt ved hjælp af Hypertext. Det er i bund og grund tekst, der refererer til en anden hjemmeside eller tekst. Denne revolutionerende teori er grundstenen i web navigation i dag.

Hvorfor skal du lære HTML?

Populariteten af HTML gør, at det er et “must learn”, hvis du gerne vil arbejde med web programmering. Derudover er det et godt sted at starte, for en karriere i programmering generelt. Det er fordi, at syntaks i HTML er meget let at forstå. For den daglige bruger af internettet, er det også en god fordel at lære. Det vil give dig en helt anden forståelse for brugen af internettet.

Hvad kan du bruge HTML til?

Som du nok har gættet nu, er der mange fordele ved at lære HTML. For brugere af HTML, er den største fordel at forstå, hvordan web programmering fungerer. Næsten alle virksomheder i verden gør brug af webudvikling i en eller anden form. Derfor er det en god evne at have nogen viden indenfor, lige meget hvilken industri du arbejder i.

Vil du prøve det af?

Hvis du synes det lyder spændende, så kan du skrive dig op til Code Institutes 5 day coding challenge nedenfor. Den vil på 5 dage tage dig igennem de fundamentale egenskaber i både HTML og CSS. Efter de 5 dage, vil du have lavet din første hjemmeside.

Code Institute Announces Funding from Enterprise Ireland

Code Institute, an online and classroom coding bootcamp for full stack development, today announced that Enterprise Ireland has agreed to become an investor in Code Institute through it’s High Potential Start-Up (HPSU) fund.Founded in summer 2014 by Anthony Quigley of the Digital Marketing Institute to address the shortage of coders, both in Ireland and around […]

Top 10 Web Design Tips

The basics of web design are invaluable skills to anyone. Whether you’re a computer whiz, just starting out or working in a completely different industry, being able to design your own website is a great skill to have on your CV. It may seem daunting at first, but it’s not half as difficult as you […]

Future of Work — Stockholm

2-Minute Read