Hvad er programmering og hvorfor skal du lære det?

Programmering har mange definitioner. Derfor er det svært at sætte en finger på, hvad det præcis er. Fælles for dem alle er, at computerprogrammer er det, der får computere til at virke.  Okay komponenterne i en computer har også noget at sige. Men uden softwaren inde i computeren, ville den bare være en bunke materialer der var sat sammen. Softwaren kører alt fra din email til dit favoritspil. Et program giver computeren et set instrukser at følge. Computere følger blindt disse instrukser, i den rækkefølge du giver dem. I den teknologiske verden vi lever i, er det vigtigt at have en grundlæggende idé om, hvordan programmering fungerer, og måske endda lære noget selv. Så nedenfor skal vi kigge på, hvad programmeringer, og hvorfor du skal tage dig tid til at lære det.

Programmeringssprog

En af grundene til at programmering ikke er så simpelt, er fordi computere har deres eget sprog. Desværre forstår computere ikke Dansk eller Engelsk. De har unikke sprog. Disse sprog er af varierende sværhedsgrad, og vil tage noget tid at lære. 

Der er mange forskellige programmeringssprog. De har hver deres styrker og svagheder. Nogle sprog er bedre egnet til nogle opgaver end andre. Programmeringssprog bliver almindeligvis delt op i frontend- og backend sprog. Frontend sprog fokusere på hvad der bliver vist på skærmen. Det er hvad du ser, når du åbner et program eller en hjemmeside. Backend sprog fokusere på de underliggende mekanismer i programmer. Det kunne blandt andet være, hvordan man sender data til en server, eller hvordan programmer rent faktisk fungerer. 

Mange starter ud med at lære HTML og CSS, fordi de er grundstenene i webudvikling. Det er de sprog, der får dine ideer for hjemmesider til at blive til virkelighed. De er essentielt frontend sprog. Inden for backend programmering er der mange forskellige sprog, som programmører gør brug af. Her er Python et populært valg, fordi det er alment benyttet i virksomheder.

Hvorfor skal du bekymre dig om programmering?

Så nu kender du til standard forskelle i programmeringssprog. Men hvorfor skal du bekymre dig om hvordan programmering virker? 

Programmering kan have mange fordele for dig personligt. Ved at lære grundlæggende programmering eller i det mindste forstå det, kan du bygge en hel ny forståelse for hvordan computere og internettet fungerer. Denne forståelse er vigtigt, når du prøver at løse grundlæggende computer relaterede problemer. Programmering står for en stadig større del af verdens udvikling og det er derfor vigtigt at have ne forståelse for, basis elementerne der i.

Hvad er fordelene ved at lære programmering?

For dig personligt, kan der som sagt være mange grunde til, at programmering kan være en god evne at lære. Hvis du prøver at efteruddanne dig selv til din nuværende rolle, kan det hjælpe dig med at arbejde hurtigere. Det kan også hjælpe dig med, at påtage dig helt nye typer opgaver. Derudover kan det nævnes, at du nok får en lysende stjerne hos IT afdelingen. Hvis du ser dig om efter et karriereskifte, er det også et felt med stor efterspørgsel. Du kommer ikke til at gå arbejdsløs længe, hvis du er på udkig efter en karriere indenfor programmering. Lige meget hvad din motivation er, så er der kurser derude, som vil hjælpe dig med at nå dine mål.

Lær softwareudvikling online med Code Institute

Code institute er den eneste universitets-krediterede bootcamp i Europa. Det giver selvfølgelig kurset en god ballast i forhold til andre kurser på markedet. Samtidig kan kurset udføres på 4 måneder hvis det gøres fuldtid eller op mod 12 måneder, hvis det gøres deltid. Dette giver en fleksibilitet som kan være vigtig, når man kaster sig ud i et karriereskifte eller en ny uddannelses-vej. Code Institute skiller sig desuden ud på deres karriere hjælp, hvor de gennem deres utallige samarbejdspartnere vil hjælpe dig på vej. Her viser statistikker, at omkring 90% er i job inden for de første 6 måneder.

Vil du prøve det af?

Hos Code Institute mener vi, at det er vigtigt, at du prøver om programmering er noget for dig, før du begiver dig ud i det. Vi tilbyder derfor en gratis programmerings-udfordring, der løber over 5 dage. Udfordringen giver dig indblik i hvordan HTML og CSS programmering fungerer, og vil give dig en idé, om programmering er noget for dig. Skriv dig op nedenfor, og begynd så hurtigt som muligt.

Can A Coding Bootcamp Be Done Online?

One of the ongoing, and seemingly never to end, debates that is going on in tech circles is the constant antagonism between free software versus structured software, especially when it comes to a sensitive topic like educational technology. Sitting comfortably at your desk, or with a laptop on your lap and your legs on the […]

Essential Career Tips From Industry Experts

Industry Experts Tell All We’re passionate about a few things at Code Institute, but our ultimate goal is to ensure that our graduates find their ideal job in software development. We want to help you to navigate your new career landscape with confidence and capitalise on all the job opportunities that come your way.We created […]

How a Coding Bootcamp Prepares You for a Job as a Web Developer

 With the increased demand for web developers, many people are looking at ways other than through traditional education to secure a job in the tech industry. Coding bootcamps are fitting this niche, with the promise of teaching the skills necessary to prepare their students for a successful career in technology. Though these bootcamps are only […]