Hvad er softwareudvikling og hvorfor skal du lære det?

I hverdagen støder vi alle sammen på programmer og IT løsninger, som vi ikke forstår hvordan fungerer. Vi har en indbygget tiltro til, at de digitale løsninger vi gør brug af. Men softwareudvikling er noget som alle bør have et kendskab til og til en hvis grad have viden om hvordan fungerer. Viden omkring hvad software er kan både på et professionelt og personligt plan være gavnligt for din brug af IT og internettet. Så her vil vi kigge på hvad softwareudvikling er, hvem der bruger det professionelt og hvorfor du skal lære softwareudvikling.

Softwareudvikling er udvikling af manualer

Software er i sig selv et sæt af instruktioner eller programmer. Den fortæller computeren hvad den skal gøre. Der er 3 større former for software, som populært bliver udviklet: 

Systemsoftware er det der tilfører computeren grundfunktionerne, så som operations system, hard disk, styring af hardware etc. 

Programmeringssoftware giver programmører de værktøjer de skal bruge. Herunder teksteditor, kompilatorer, linkere, debuggere og andre værktøjer til at oprette kode.

Applikationssoftware hjælper brugeren med at udfører opgaver på computeren. Det er programmer så som datastyring software, medieafspillere og sikkerhedsprogrammer. Applikationssoftware referere også til de apps, der bruges til at shoppe på Amazon eller socialisere på Facebook. Der findes også andre former for software, men dette er de mest gængse.

Hvem bruger softwareudvikling?

De mest hyppige bruger af softwareudvikling er programmører og kodere. De gør brug af kodning, for at danne deres software, der derefter skal instruere computer og bruger om, hvad hjemmeside eller produkt skal bruges til. 

Derudover findes der software ingeniør, der ofte modulere løsninger til komplekse problemstillinger på den mest logiske måde. De prøver ofte at finde løsninger der generelt kan bruges på tværs af forskellige opgaver. Programmører udfører derimod ofte instrukser til et givent projekt. 

Ud over de formelle roller, er der også alle de koder og programmører, der ikke arbejder direkte med software udvikling. Her bruges programmering til at løse hverdagens problemer, sætte hjemmesider op eller løse virksomhedsopgaver på en smartere måde.

Hvordan bruger man software udvikling?

Ovenstående er meget fokuseret på hvad der bruges af softwareudvikling til at bygge en computer. Men det softwareudvikling du oftest vil støde på er udvikling af hjemmesider og web applikationer. Her bruges softwareudvikling gennem brugen af programmeringssprog. Stort set alt hvad du ser på nettet er programmeret gennem HTML og CSS, samt JavaScript.

Hvordan kan du lære softwareudvikling?

Hos Code Institute er vi meget praksis orienteret, da vi gerne vil give vores studerende, de evner industrien har brug for lige nu. Det gør også vores studerende klar til en fremtid, hvor vi i samfundet har brug for lige netop de evner, for at udvikle os teknologisk. Kurserne er bygget op for at tage dig fra nybegynder til junior softwareudvikler, indenfor en tidsperiode af 4 til 12 måneder.

Prøv det af

Synes du programmering lyder spændende, men du er ikke sikker på det er noget for dig? Så prøv vores 5 dages programmeringsudfordring, som vil prøve dig af i nogle af de mere basale programmeringssprog. Udfordringen vil give dig en følelse for hvordan det er, at arbejde med programmering på en sjov og let måde. Skriv dig op nedenfor.

Redefining Online Education

Since its inception, Code Institute has been redefining online education. For many years, MOOCs were looked upon poorly, as a younger, less valuable sibling to traditional universities and classrooms. However, because of quality course providers and programmes, that attitude has been shifting over the last ten years. Recent months, however, have entirely changed how the […]

Short Time Work - Learn To Code

Due to Covid-19, der Corona-Krise, Kurzarbeit is extended to the end of December 2021. The Corona-Krise is causing problems for numerous industries. To deal with the situation, many companies register short-time work. According to the latest preliminary data from the Federal Employment Agency, 6.7 million people took advantage of short-time working benefits in May – […]

5 Gründe wieso du im Online-Coding-Bootcamp Programmieren Lernen solltest

Du willst den Quereinstieg in die Tech-Branche schaffen… oder möchtest deine Programmierkenntnisse verbessern? Ein Coding-Bootcamp ist die richtige Adresse um Programmieren zu lernen! Wieso? Hier sind 5 Gründe! 1. Accelerated Learning – Beschleunigtes Lernen  Eine IT-Ausbildung dauert circa 3 Jahre, ein Informatik-Studium mindestens so lange – ein Coding-Bootcamp maximal 1 Jahr! Soll dein Quereinstieg also […]