Hvorfor er det vigtigt at lære programmering?

Vi lever i en teknologisk æra, og udviklingen ser ikke ud til at stoppe. Udvalget af teknologiske løsninger stiger hvert år, og der har igennem flere år været en høj efterspørgsel efter programmører. Med den teknologiske æra vi er i, kan der være flere gode grunde til at give sig i kast med programmering. Om det er for at skifte karriere, lære nye evner eller videreuddanne dig på dit nuværende arbejde. Lad os dykke ned i 5 grunde til, hvorfor det er vigtigt at lære programmering i dag.

1. At lære programmering kan være brugbart i mange henseende

Det er ikke kun i arbejde direkte relateret til softwareudvikling, hvor efteruddannelse i programmering kan være en fordel. Det er klart at lære programmering, er vigtigere for nogle roller end andre. Men det betyder ikke, at programmering ikke kan være nyttigt i mindre teknisk funderede jobs. Fundamentale evner i programmering kan give dig en fordel på arbejdet, ved at gøre nogle af arbejdsopgaverne nemmere. Om det er virksomhedens hjemmeside du kan hjælpe med, skemaplanlægning eller ændringer i budget algoritmer, så kan programmering hjælpe med hverdagens opgaver. 

Derudover er programmering baseret på problemløsning og vil derfor give dig bløde læringsværdier. Dette vil gøre sig gældende, når du i dit job skal løse problemer af en anden natur. Du behøver ikke være en haj til programmering, for at høste fordelene af at lære programmering. At blive familiær med de fundamentale dele, har en positiv effekt i de fleste virksomheder.

2. Du er garanteret et job

I Danmark er det estimeret, at der kommer til at mangle 19.000 dataanalytikere, softwareudviklere og programmører hen imod 2030. Med Covid-19 krisen er tallene blevet mere kritiske, eftersom store dele af samfundet er gået online. Det har tvunget virksomheder til at finde nye digitale løsninger. For dig derude, der er interesseret i programmering, er det en mulighed, da efterspørgslen er stigende.

3. Højt lønningspotentiale

For mange er høje lønninger en stor motivationsfaktor. Hvis dette er tilfældet, er det endnu et incitament for at begynde på programmering. De fleste job med programmering involveret, har ofte en højere end gennemsnitlig løn. Lønnen reguleres selvfølgelig alt efter hvilket slags job du leder efter. Den generelle tendens er dog, at en karriere med programmering, vil få dig et løntrin eller 2 op.

4. Frihed

Der er mange former for frihed ved programmering. I og med, at det er opgaver der laves online, er en fysisk tilstedeværelse ikke altid nødvendig. I mange firmaer vil de lade dig arbejde hjemmefra, hvis det er det du ønsker. Derudover er fokus sjældent på hvor mange timer du bruger, men i stedet på deadlines for projekter. Derfor kan du ofte fleksibelt tilrettelægge din arbejdstid, som det passer dig.

5. Lær det hele online

Du behøver ikke nødvendigvis at tage en bachelor eller et master-program for at lære programmering. Alt informationen ligger frit tilgængeligt online, og det er muligt at lære sig selv meget af det. Der er også programmeringskurser og bootcamps, der ikke tager ligeså lang tid som en traditionel uddannelse. Mange af disse programmer bliver leveret online, og er ofte mere praksisorienteret end traditionel uddannelse er.

Lær programmering hos Code Institute

Hos Code Institute er vi meget praksisorienteret, da vi gerne vil give vores studerende, de evner industrien har brug for lige nu. Det gør også vores studerende klar til en fremtid, hvor vi i samfundet har brug for lige netop de evner, for at udvikle os teknologisk. Kurserne er bygget op for at tage dig fra nybegynder til junior programmør, indenfor en tidsperiode af 4 til 12 måneder.

Prøv det af

Synes du programmering lyder spændende, men ikke er sikker på det er noget for dig? Så prøv vores 5 dages programmeringsudfordring, som vil prøve dig af i nogle af de mere basale programmeringssprog. Udfordringen vil give dig en følelse for hvordan det er, at arbejde med programmering på en sjov og let måde. Skriv dig op nedenfor.

Hvorfor er det vigtigt at lære programmering?

Vi lever i en teknologisk æra, og udviklingen ser ikke ud til at stoppe. Udvalget af teknologiske løsninger stiger hvert år, og der har igennem flere år været en høj efterspørgsel efter programmører. Med den teknologiske æra vi er i, kan der være flere gode grunde til at give sig i kast med programmering. Om […]

What Do Companies Look For In A New Coding Hire?

Many of you who are considering a career in web development have one thing on your mind: After all my time, money, and all the effort spent in learning how to code – what will it take to actually get a job in web development? This question is a valid one and there are two […]

Cover Letter Mistakes to Avoid

Writing a cover letter is a humbling experience. You’re trying to promote yourself effectively, without making it too long and complicated, all while speculating on what a stranger would like to read. But don’t be discouraged! The good news is that cover letters should be simple and clear. And the most common cover letter mistakes […]