Hvorfor skal du blive programmør i Danmark?

Det korte svar på det spørgsmål er, at der er hårdt brug for programmører og softwareudviklere i Danmark. Uddannelsesinstitutionerne kan ikke følge med. Hvis vi dykker lidt ned i tallene blev der sidste år optaget 222 elever på softwareudvikler uddannelsen på ITU ud af 637 ansøgere. Dette billede gjorde sig gældende på tværs af alle teknologi uddannelse. Det viser et klart billede af en uddannelsessektor, der ikke kan følge den forespørgsel, som der er på uddannelserne som programmør i Danmark. Men det er ikke kun på uddannelsesstederne, at det står problematisk til.

Virksomhederne skriger efter programmører i Danmark

IT branchen har i flere år nu skreget efter flere software udviklere og programmører i Danmark, hvor især København og Århus er hårdt ramt. Ifølge rekrutteringsekspert Michael Lunderskov fra Speedrecruiters mangler man op imod 3.500 it-professionelle alene i Storkøbenhavn og i Aarhus-området. Dertil skal lægges, at der i juni 2020 ifølge rekrutteringsstyrelsen alene var en forgæves rekruttering rate på hele 27% hos virksomheder, der ledte efter programmører og systemudviklere. Det svarer til 700 forgæves rekrutteringer. Grundene til dette kan være mange. Det viser et marked, der har kritisk brug for udviklere, og et uddannelsessystem der ikke kan følge med.
Er du en af de mange studerende, der ikke kom ind på din drømmeuddannelse i sommer? Eller leder du efter nyt job, og står med en drøm om et karriereskifte til en IT-branche, der har kritisk brug for ny arbejdskraft? At blive programmør i Danmark kan være en mulighed.

At lære programmering på en online bootcamp kan være løsningen

De senere år har flere private løsninger skudt frem på markedet. De fylder et hul i markedet både for virksomheder og studerende. Disse online bootcamps og kurser fokuserer på en mere praksisorienteret løsningsmodel. Her bliver de studerende gjort klar til junior opgaver i IT virksomheder på alt mellem 4-12 måneder. Mange bootcamps er også begyndt at komme til Danmark, og etablere samarbejder med relevante arbejdsmarked-partnere på tværs af IT-sektoren. Dette giver dig mange muligheder på den anden side af kurserne. Samtidig har du en god fleksibilitet ved, at hele kurset er online. Dette er uden at gå på kompromis med den hjælp, som du har brug for, hvis du gerne vil videreuddanne dig som programmør i Danmark.

Disse er alt sammen gode fordele, men hvilken bootcamp skal du så vælge?

Code Institute – Den eneste universitetskrediterede bootcamp

Hvor mange bootcamps tilbyder meget af det samme, er der nogle ret unikke elementer ved Code Institute. Som overskriften siger, er det den eneste universitetskrediterede bootcamp i Europa. Det giver selvfølgelig kurset en god ballast i forhold til andre kurser på markedet. Samtidig kan kurset udføres på 4 måneder hvis det gøres fuldtid eller op mod 12 måneder, hvis det gøres deltid. Dette giver en fleksibilitet som kan være vigtig, når man kaster sig ud i et karriereskifte eller en ny uddannelsesvej. Code Institute skiller sig desuden ud på deres karriere hjælp, hvor de gennem deres utallige samarbejdspartnere vil hjælpe dig på vej. Her viser statistikker, at omkring 90% er i job inden for de første 6 måneder.

Prøv det af, før du tager en beslutning

Hos Code Institute mener vi, at det er vigtigt, at du prøver om programmering er noget for dig, før du begiver dig ud i det. Vi tilbyder derfor en gratis programmerings-udfordring, der løber over 5 dage. Udfordringen giver dig indblik i hvordan HTML og CSS programmering fungerer, og vil give dig en idé, om programmering er noget for dig. Skriv dig op nedenfor, og begynd så hurtigt som muligt.

Neueda Technologies - More good news for Irish tech

Neueda Technologies has announced the establishment of a Software Engineer hub in Athlone, Co. Westmeath. This announcement indicates the employment of 200 tech jobs in that region over the next four years. On 9 July 2018, the Minister for Business, Enterprise and Innovation, Heather Humphreys TD, announced the good news. Neueda Technologies will use the […]

Learning tech skills - why your colleagues will be happy

Don’t get us wrong: You should be the number one reason for self-improvement and career progression. It’s you who will show the courage to learn something new, and you who will do the work involved. And, of course, it’s you who will reap the greatest benefits. But a pleasant side-effect of learning tech skills is […]

Tips for Interview success - don't clown around, be prepared

This interview day has come. You might be sweating it. However, if you’ve done your homework, you shouldn’t have much to worry about. The old adage stands true. Failing to prepare is preparing to fail. For interview success you must be prepared. Here’s a quick guide on some of the things you should cover before […]