Muligheder for programmører i København

Når du går ind til en ny karrierevej, er det vigtigt at se på, hvilke muligheder der er på jobmarkedet. Nogle gange kan det være svært at sætte sig ind i, før du går igang. Markedet kan hurtigt skifte, og hvad der var populært den ene dag, kan være forældet den næste. Programmører har i det seneste årti været en mangelvarer i Danmark. Især i de store byer. Så her ser vi på hvorfor der er mangel på programmører i København, og mulighederne for programmører i København.

Dansk Mangel på IT eksperter

It eksperter dækker over en bred vifte af forskellige faggrupper. Men faktum er, at Danmark mangler eksperter på en lang række områder. I 2016 udgav IT-branchen en opgørelse, der sagde, at 2030 ville mangle 19.000 IT eksperter. Senere analyser viser, at som følge af større udvikling af kunstig intelligens, vil Danmark mangle helt op mod 80.000 eksperter med analytiske og tekniske færdigheder. 

Dette er problematisk fordi, at mange virksomheder ikke kan komme videre med deres udvikling, uden de rigtige kompetencer. For dig der måske kigger på nye karrieremuligheder, betyder det også, at der er gode muligheder i IT feltet. Hvilken del af IT-branchen du går ind i, har dog også stor betydning. Ovenstående rapport viser også, at en af grundene til, at der mangler IT specialister er, at vi uddanner befolkningen forkert. Her bliver Softwareudvikling, IT-sikkerhed og Dataanalyse nævnt som 3 områder, der er højt eftertragtede.

Mangel på muligheder for programmører i København

Det er især hvor de store virksomheder husere, at der er stor mangel på arbejdskraft. Det betyder at København og Århus har store problemer, når det kommer til mangel på IT-færdigheder. I 2019 lavede SpeedRecruiters en rapport over hvor mange IT specialister der mangler i storbyerne. Her kom det frem, at København og Århus på daværende tidspunkt manglede 3500 IT specialister. Med disse tal i mente, er det vigtigt også at kigge på, hvorfor der mangler så mange IT specialister? Er det mangel på interesse, eller ligger der noget andet bag?

Lavt universitets-optag

Problemet ligger ikke kun i, at vi uddanner folk forkert. Der er således også for lille universitetsoptag på de uddannelser, hvor der er brug for arbejdskraft. Sidste års optag viser, at kun 222 ud af 637 ansøgere fik adgang til Softwareudvikleruddannelsen på ITU. Men det er ikke kun på ITU, denne trend gør sig gældende. Det er på tværs af alle uddannelser. Regeringen har fået øjnene op for dette, og har øget optaget på It uddannelserne på tværs af uddannelsessystemet. Men med en så stor mangel på arbejdskraft, kan det være, at du skal kigge andet sted, for at komme ind i branchen?

Hvad kan du gøre?

Der findes flere andre måder at tage en IT uddannelse på, end de traditionelle universitetsuddannelse. Der er mange private udbydere af IT kurser, der kan hjælpe dig ind i branchen. Disse kurser har fordelen af, at være meget praksisorienterede og er oftere tættere på virksomhederne, end universitetet er. Samtidig er de ofte meget fleksible og kan tages som online eller fysiske kurser. Så der er flere muligheder, som det er vigtigt at undersøge, hvis du overvejer en vej ind i IT branchen.

Prøv det af, før du tager en beslutning

Hos Code Institute mener vi, at det er vigtigt, at du prøver om programmering er noget for dig, før du begiver dig ud i det. Vi tilbyder derfor en gratis programmerings-udfordring, der løber over 5 dage. Udfordringen giver dig indblik i hvordan HTML og CSS programmering fungerer, og vil give dig en idé, om programmering er noget for dig. Skriv dig op ved tilmelding i højre side, og begynd så hurtigt som muligt.

International Tech Events - June 2018

June is here, and from where we’re standing, the weather is wonderful. Last month we brought you a line-up of tech events for the month of May. It proved popular, so here’s a line-up of some of the best June tech events. This list of June Tech Events is a chosen selection from around the […]

5 Reasons Why You Need to be on LinkedIn

The Importance of Linkedin The Only Professional Directory LinkedIn was launched in 2002, and since then it has steadily become the number one global directory for professionals. In 2017 the company reached a milestone of 500 million members. This figure accounts for 1 in 3 professionals worldwide, and this network is continuing to grow all […]

Should I Go to a Coding Bootcamp or a University?

 Should I Go to a Coding Bootcamp or a University? Why has Ireland been struggling to take advantage of the technology market for the last two decades? I mean, we got off to a wonderful start, but innovation and investment, has been slowing down over the last few years. Ireland is a perfect first step for companies expanding into Europe; a […]